A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre zavarosabb a műtőasztalon felgyújtott román nő ügye

Victor Costache egészségügyi miniszter ellenőrzést rendelt el a Floreasca kórház műtőasztalán megesett elképesztő incidens kivizsgálására, miután mindenki megvádolt mindenkit mindennel. Pillanatkép a minket a balliberális lapokat olvasva többszörösen leköröző Románia mindennapjairól. 

Összeégett egy rákbeteg nő műtét közben, mivel rossz fertőtlenítőszert használtak és lángra kapott az elektromos sebészkéstől. Az első jelentésekben a beavatkozást végző orvost vádolták hanyagsággal, amit egy USR-s parlamenti képviselő azzal színesített, hogy mivel a műtétet a korábbi egészségügyi miniszter, Mircea Beuran sebészorvos végezte, el akarták tussolni az ügyet. 

Ezzel szemben Mircea Beuran azt állítja, hogy a baleset bekövetkeztének pillanatában nem is volt jelen a műtőben, csak utána vette át az operációt. Sőt, nem is emberi mulasztás, hanem elektromos sebészkés vezetékeinek meghibásodása okozta a tüzet.

Horațiu Moldovan, az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint nem lett volna szabad azt a bizonyos fertőtlenítőszert és az elektromos sebészkést együtt használni a szer magas alkoholtartalma miatt. De egyébként a berendezés műszaki leírásában meg is jelenik, hogy a készüléket nem szabad azzal a fajta fertőtlenítővel használni – írja a Főtér.ro.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések