Hirdessen itt

Döbbenetes: ezért titkolta el lánya megerőszakolását az ismert politikus

Bob Hawke néhia ausztrál miniszterelnök lánya állítása szerint a 80-as években többször is megerőszakolta őt édesapja egyik munkatársa, viszont apja a saját politikai karriere érdekében inkább eltitkolta az ügyet – írja az atv.

Bob Hawke 1983 és 1991 között Ausztrália kormányfője volt, idén májusban hunyt el. Azelőtt az Ausztrál Szakszervezetek Tanácsában és a Munkáspártban építette karrierjét, 1980-tól parlamenti képviselő is volt.

A politikus lánya 1983-ban Bill Landeryou munkáspárti képviselő irodájában dolgozott. Landeryou amellett, hogy Hawke párttársa volt, nagyon jó barátságot is ápolt vele. Ő is idén hunyt el, februárban. Rosslyn Dillon, Hawke lánya azt állítja, hogy Landeryou 1983-ban háromszor is megerőszakolta őt.

A lány a harmadik alkalom után a rendőrséghez akart fordulni, de édesapja nem engedte, inkább arra kérte, hogy tartsák titokban az ügyet.

Rosslyn szerint apja ezt a saját karriere érdekében tette, mert ekkortájt keményen dolgozott azon, hogy ő legyen a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje.

A bírósági iratok szerint Hawke ezt mondta: „Ezt nem teheted. Most semmilyen ellentétbe nem mehetek bele. Sajnálom, de épp most akarom átvenni a párt vezetését.” Ez így is történt, Hawke lett a munkáspárt csúcsjelöltje, 1983-tól pedig Ausztrália miniszterelnöke.

Rosslyn nővére, Sue Pieters-Hawke elmondása szerint a család tudott erről az esetről, Rosslyn annak idején több embernek is beszélt róla, és megértően fogadták, de nem lett belőle bírósági ügy.

A most 59 éves Rosslyn Dillon az elszenvedett sérelmeiért most 4 millió ausztrál dollár (kb. 818 millió Ft) értékben kér a bíróságtól kártérítést édesapja örökségéből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések