A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erős bűntudat gyötörheti a szülőket – Ezt mondta a pszichológus a 17 éves győri késelő ügyében

Szombaton elrendelték a 17 éves H. András előzetes letartóztatását, miután csütörtök délután a fiatal egy bicskával hátba szúrta fizikatanárnőjét.

„Azt gondolom, maximálisan megbánta tettét. Egyelőre nagyon korai bármilyen következtetést levonni, de nem akarta a tanára életét kiontani ” – mondta a TV2-nek dr. Faragó Péter a fiú ügyvédje.

A bíróság közleménye szerint a fiatalkorúaknál kifejezetten fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért elengedhetetlen az előzetes letartóztatás elrendelése. A fiút a börtönben a felnőtt raboktól elkülönítve tartják fogva, a celláját kamerával figyelik meg.

Makai Gábor pszichológus szerint egy folyamat utolsó fázisa lehetett az a pillanat amikor H. András kést rántott. Feltételezhető, hogy a fiú nem súlyos elmebeteg, valamilyen mentális zavar lehetséges, de beszámítható volt, amikor tettét elkövette. Ennek következtében valószínűleg azóta felmérte a tette súlyát és bűntudatot érezhet – mondta a szakember a Borsnak.

Egy másik pszichológus, Csehák Hajnalka úgy gondolja, minden bizonnyal az édesapának is nehéz érzés lehet, hogy a tőle kapott bicskával követte el fia a bűncselekményt. Elmondása szerint erős bűntudat gyötörheti a szülőket is.

A legfrissebb információk szerint a tanárnőt már napokon belül kiengedik a kórházból, felépülése jól halad. Mint elárulta, arra is kész áll, hogy megbocsásson a 17 éves fiúnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések