Hozzávalók:
- 1 db füstölt első sertéscsülök
- 2 db cékla
- 1 csomó kapor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- só
- 2 db cékla
- 1 csomó kapor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- só
Elkészítési mód:
A meghámozott céklát, a tisztított vöröshagymát apró kockákra, a kaprot finomra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel, rövid idő alatt puhára főzzük, azután botmixerrel krémesítjük. A csülköt vízben megfőzzük, azt követően a csontot kihúzzuk belőle, fóliával feltekerjük, lehűtjük, majd késsel karikákra vágjuk. A céklakrémlevest egy merőkanál füstölt lével felöntjük, egy forralás után forrón tálaljuk, a szeletelt füstölt húst ráhelyezzük. Tejföllel és kaporral díszítve kínáljuk.
0 Megjegyzések