A karácsonyi hús, az nem vicc. Ha az ünnepi estén épp a főétel lesz száraz, vagy éppen rágós csalódás, az tényleg kiábrándító. Ilyenkor biztosra kell menni, nem szabad kockáztatni.
Az egyik bombabiztos módszer a kacsacomb. Ehhez a húshoz csak türelem kell, és biztosan tökéletes lesz. Két és fél óra minimum szükséges az elkészítéséhez, de az se baj, ha három órát rászánunk. A titok az, hogy sok zamatos folyadék legyen a hús alatt - ebben a receptben ez éppen birsalma és fehérbor, de ugyanígy lehetne másféle gyümölcs, zöldség vagy éppen sör is alatta.
A gyümölcs és a bor nemcsak arról gondoskodik, hogy a hús ne száradjon ki, de az ízeit is átadja a kacsának. Ennyi idő alatt a hús belül omlós lesz, kívül a bőr pedig igazán ropogós. Szerintem legjobban édesburgonya vagy cékla, esetleg mindkettő megy hozzá, de nyilván jó út a klasszikus káposzta-krumpli kombináció is.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 darab kacsacomb
4 darab birsalma
4 deciliter fehérbor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
A megtisztított combokat alaposan sózzuk és borsozzuk mindenütt. A tálba tesszük a negyedelt birsalmákat, és ráfektetjük a combokat - fontos, hogy a combok ne érjenek egymáshoz. Aláöntjük a bort. A 170 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és fedő nélkül sütjük 2,5-3 órán keresztül.
0 Megjegyzések