A magyar–lengyel barátság jegyében adtak át állami kitüntetéseket Varsóban

Hét lengyel állampolgár, köztük a Nemzeti Emlékezet Intézetének (IPN) elnöke, Jaroslaw Szarek vette át pénteken a varsói magyar nagykövetségen az Áder János köztársasági elnök által a magyar-lengyel kapcsolatok ápolásáért adományozott állami kitüntetéseket.

Az IPN elnökének a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át Kovács Orsolya Zsuzsanna nagykövet a magyar-lengyel történeti kapcsolatok feltárásáért, a két nemzet közös múltjának, hagyományainak megismertetése és barátságának ápolása érdekében végzett munkájáért.

Ugyanezt a kitüntetést vette át a varsói Királyi Vár Múzeum igazgatóhelyettese, Ziemowit Kozminski, valamint a varsói Királyi Lazienki Park és Kastélymúzeum igazgatója Zbigniew Wawer, mindketten a magyar történelem és kultúra lengyelországi népszerűsítéséért. A kitüntettek között van Joanna Wnuk-Nazarowa, a Lengyel Rádió Nemzeti Szimfonikus Zenekarának főigazgatója és karmestere is, valamint Malgorzata Naimska, a varsói főpolgármesteri hivatal kulturális irodájának igazgatóhelyettese, aki sokat tett a két nemzet és a két főváros kulturális kapcsolataiért.

Az ünnepségen az e heti lengyelországi koncertturnéja keretében fellépett a Muzsikás együttes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések