A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrizetben a moszkvai kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjai

Elfogták Moszkvában és Ingusföldön az orosz fővárosban november elején elkövetett kettős rendőrgyilkosság gyanúsítottjait - közölte a kiemelt ügyek felderítésével foglalkozó orosz Nyomozó Bizottság (SZK) pénteken.

A bűnözői csoportot vezető Haszan Poloknojevet és öt társát többrendbeli emberölés és tiltott fegyverbirtoklás címén vették őrizetbe. Poloknojev orosz hírügynökségek szerint benzinkúthálózatot üzemeltetett Ingusföldön. A bűncselekmény indítékát egyelőre nem közölték.

Ibragim Eldzsarkijevet, aki az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős területi részlegének vezetője volt Ingusföldön, öccsével együtt lőtték agyon november 2-án Moszkvában. Az Eldzsarkijev fivérekkel egy támadó több pisztolylövéssel végzett az utcán. A támadást az utcai biztonsági videokamera rögzítette.

Ibragim Eldzsarkijev ellen már korábban is követtek el támadást. A rendőrtiszt szolgálati gépkocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről.

A merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések