A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fradi 15 éve vár a kupacsodára: történelmet írnának az El-ben a zöld-fehérek

Történelmet írna a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában. A harmincszoros magyar bajnok lehetne az első magyar klub, amely a csoportkörből továbblépve megéri a tavaszt a nemzetközi kupákban – ehhez diadalmaskodnia kellene december 12-én Bulgáriában a Ludogorec Razgrad vendégeként.

A két gárda a nyáron már találkozott a Bajnokok Ligája-selejtezőben, akkor a Fradi otthon 2-1-re, idegenben 3-2-re nyert, ám az El-főtáblán a bolgárok győztek 3-0-ra Budapesten. Az FTC abban bízhat, hogy ebben az idényben még nem kapott ki látogatóként európai kupameccsen, két siker és négy döntetlen a mérlege.

– A legutóbbi mérkőzésen, az Espanyol ellen mutatott játékkal megszerezhetjük a három pontot. A sorozat elején mindenki leírt minket, de bizonyítottuk, hogy semmi sem lehetetlen. Hiszek az együttesben, hogy véghez visszük a bravúrt, és mindenki boldog lesz a bulgáriai találkozó után – mondta a Vasárnapi Blikknek a brazil Isael.

A Loki az UEFA-kupában remekelt, de a Bruges-t már nem sikerült kivernie. /Fotó: RAS-Archívum
Nemcsak a zöld-fehéreknek, az egész magyar labdarúgásnak értékes lenne a továbbjutás. Legutóbb a Debrecen érte meg a tavaszt a hazai egyesületek közül, a Loki a 2003–04-es idényben az UEFA-kupában a litván Ekranas, a horvát Varteks és a görög PAOK kiverése után jutott el a belga FC Bruges elleni kétszer kilencven percig. Belgiumban 1-0-ra nyertek a hazaiak, Debrecenben 0-0 lett a végeredmény.

Azóta tizenöt év eltelt anélkül, hogy esély nyílt volna a tavasz megélésére. Mondhatnánk papírforma, hisz a DVSC-t megelőzően is sokat, tizenkilenc esztendőt kellett várni a bravúrra: a Videoton az UEFA-kupa döntőjéig verekedte el magát 1984–85-ben.

– Szerettem azt a téli felkészülést, mert minden az UEFA-kupa-párharcról szólt. A kinti meccsünk egészen jó volt, pedig nagy hóban játszottunk. Emlékszem, a szünetben csak a mi tizenhatosunkat takarították le, hogy a hazaiakat ne zavarja támadásban. Egy góllal kikaptunk, de volt két-három ziccerünk, végül otthon sajnos nem tudtunk fordítani – mondta Dombi Tibor (46), a Debrecen korábbi labdarúgója, aki pályára lépett a Bruges elleni összecsapásokon. – Most, hogy belegondolok, 2004-ben voltak a meccsek, tényleg sok idő telt el azóta, de az 1996-os olimpia után sem hittük, több mint két évtized után is az lesz a legutóbbi szereplésünk a nyári játékokon. A Ferencváros továbbjutására egyébként ötven százalék esélyt látok, mert a Ludogorec kétarcú gárda, s közel sem legyőzhetetlen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések