A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A következő lehet az utolsó idénye? Az állásért harcolhat jövőre Vettel

Az állásáért küzd majd a következő esztendőben Sebastian Vettel? A négyszeres világbajnok Forma–1-es pilótának 2020 végéig szól a szerződése a Ferrarinál, s mivel a 2015-ös debütálása óta képtelen vébécímmel megajándékozni az olasz csapatot, egyre erősebbek a pletykák, hogy a következő lesz az utolsó idénye a „vörösöknél”.

A helyére pedig minden idők egyik legjobbja, az immáron hatszoros vb-első Lewis Hamilton (34) a legesélyesebb jelölt.

– Körülbelül hetvenöt százalékot adok arra, hogy Lewis velünk marad a jövőben is – reagált a pletykákra Toto Wolff, a Mercedes osztrák főnöke. Merthogy kiderült, az angol versenyző már kétszer is találkozott és tárgyalt John Elkannal, a Ferrari amerikai elnökével. Ráadásul Hamilton „mercis” kontraktusa is a következő esztendő végéig szól...

A címvédő nem titkolja, annak ellenére, hogy eddigi F1-es karrierje során csak és kizárólag német motorral ellátott autót vezetett, nagy rajongója az olasz márkának, több sportkocsija is van. Lehet, a pályafutása utolsó nagy kihívására készül, és átveszi riválisa helyét a maranellóiaknál?

– Tudom, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyok képes, és ezt 2020-ban megpróbálom bebizonyítani – mondta Vettel, aki csak ötödik lett a vébésorozatban, még a csapatnál újonc társa, a monacói Charles Leclerc is megelőzte. – S hogy mi a tervem a téli szünetre? Az ünnepek. Bár úgy hallottam, jövőre is sok szabadidőm lesz, mert visszavonulok... Fogalmam sincs, ki kezdte ezeket a pletykákat, de mivel az újságíróknak mindig igazuk van, lehet, hogy hamarosan bejelentést teszek.

Arra a felvetésre, mit szól az egyre erősödő hírekhez, hogy Hamilton váltja az istállónál, viccesen válaszolt.

– Úgy tudom, Lewis már régóta Ferrari-sofőr! Szóval mi változna? Nem is egy autója van, jó kuncsaft – mosolygott a német.

Dől a lé

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a két legjobban fizetett pilóta a Forma–1-es mezőnyben. A hatszoros világbajnok brit 57 millió dollárt (17 milliárd forintot) keres, míg a négyszeres vébéelső német fáradozásait 45 millió dollárral (13,5 milliárd Ft-tal) honorálja az olasz alakulat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések