A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A banánkenyeret nem lehet megunni: most dióval és mandulával bolondítottuk meg

A diófélékből nemcsak tortát készíthetünk. Kisebb formában is jól hasznosíthatóak!

Hozzávalók 6 darabhoz

A tésztához
45 dkg banán
0,5 grépfrút leve
10 dkg vaj + a formá(k)hoz
15 dkg barna cukor
2 nagy tojás
1,5 dl joghurt
5 dkg durvára vágott dióbél
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg mazsola
15 dkg Graham liszt
15 dkg rozsliszt
1 kk. szódabikarbóna

A grépfrúthabhoz
2 grépfrút
1 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. méz

Elkészítés

1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 6 kicsi vagy egy nagyobb kuglófformát. A banánokat megtisztítjuk, a grépfrút levével pépesítjük. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a pépesített banánokat, a joghurtot, a diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket.

2. A tésztát gyors mozdulatokkal összekeverjük, de ne dolgozzuk túl a tésztát. A masszát a formákba öntjük és az előmelegített sütőben 70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

3. A grépfrúthabhoz a gyümölcsöt kifilézzük (azaz vastagon meghámozzuk és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst). A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrúthéjat is reszelhetünk bele.

4. A banánkenyeret tányérra borítjuk (ha nagy formában sütöttük, felszeleteljük) és a gyümölcsös habbal tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések