A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbotlott csőre töltött fegyverével és agyonlőtte társát egy vadász Kecskepusztán – Itt az ítélet

Ítéletet hozott a bíróság, az ügyészség pedig máris súlyosításért fellebbezett annak az olasz vadásznak az ügyében, aki Kecskepusztán az erdőben véletlenül lelőtte egy vadásztársát.

Az ügyészség szerint az eset még 2017 novemberében történt. A vádlott és két vadásztársa – köztük a későbbi áldozat – az esti órákban vadászaton vettek részt Bakonysárkány és Aka között, Kecskepusztán lévő erdőben. Sötét volt, párás, ködös idő. A vadászok két, egymástól 650 méterre lévő vadászlesen foglaltak helyet. Csakhogy közben az olasz vadász és segítője, anélkül, hogy társaikat értesítették volna, elhagyták a vadászlest, és cserkelni indultak. Mikor a másik vadászles közelébe értek, az olasz vadász letűzte a vadászbotot, feltámasztotta mindvégig tűzkész állapotban lévő fegyverét, de megbotlott, ujja az elsütőbillentyűt megnyomta, dördült a lövés, ami eltalálta a másik vadászlesen ülő vadásztársát. A férfi meghalt a helyszínen.

A vádlott segítője ekkor is a vádlott előtt, a közelében tartózkodott, így az ő élete és testi épsége is közvetlen veszélynek volt kitéve.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség most közölte, hogy a bíróság szerdán ítéletet hozott az ügyben:

A vádlottat 1 év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, egyben 10 évre eltiltotta a vadász foglalkozástól.

A Komáromi Járási Ügyészség az ítélettel szemben fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, a szabadságvesztés tartamának felemelése végett; a fellebbezés szerint a bűnösségi körülmények alapján az elsőfokú bíróság által kiszabott törvényi minimumot meghaladó, a középmértéket (három év) el nem érő szabadságvesztés kiszabása szükséges az elkövetővel szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések