Tartósítás nélkül is sokáig eláll az ecetes karfiol, amiből egy üveg villámgyorsan elfogy.
A főételek mellé kötelező a savanyúság. Ha unod az uborkát, ideje, hogy újíts! Az egészséges karfiolhoz egész évben kedvező áron juthatsz hozzá, és viszonylag macera nélkül savanyíthatod. Ha nem szeretnél tartósítószert használni, rakd vizes dunsztba, és figyelj a tisztaságra! Hagyd, hogy összeérjenek az ízek, így érdemes felbontás előtt legalább három napig pihentetni.
A főételek mellé kötelező a savanyúság. Ha unod az uborkát, ideje, hogy újíts! Az egészséges karfiolhoz egész évben kedvező áron juthatsz hozzá, és viszonylag macera nélkül savanyíthatod. Ha nem szeretnél tartósítószert használni, rakd vizes dunsztba, és figyelj a tisztaságra! Hagyd, hogy összeérjenek az ízek, így érdemes felbontás előtt legalább három napig pihentetni.
Hozzávalók:
3 db karfiol
10 dkg cukor
2 dl ecet
2 l víz
3 db babérlevél
1 evőkanál só
1 teáskanál bors
3 gerezd üvegenként fokhagyma
10 dkg cukor
2 dl ecet
2 l víz
3 db babérlevél
1 evőkanál só
1 teáskanál bors
3 gerezd üvegenként fokhagyma
Elkészítés:
Az üvegeket készítsd elő. Alaposan mosd el, csepegtesd le, és rakd a mikróba. Járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, majd rendezd szorosan a sterilizált üvegekbe. Rakj hozzá fokhagymát is. Ha szereted a csípőset, chilit is tehetsz az üvegbe.
A felöntőléhez a vizet öntsd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, az ecetet, a sót, a babérlevelet és a borsot. Forrald fel, majd még forrón öntsd a karfiolokra. Az üvegeket alaposan zárd le. Állítsd egy újságpapírral bélelt tepsibe, öntsd fel vízzel a feléig. Forrald fel, és kis lángon főzd 15-20 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd töröld szárazra az üvegeket, és rakd hűvös helyre.
A felöntőléhez a vizet öntsd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, az ecetet, a sót, a babérlevelet és a borsot. Forrald fel, majd még forrón öntsd a karfiolokra. Az üvegeket alaposan zárd le. Állítsd egy újságpapírral bélelt tepsibe, öntsd fel vízzel a feléig. Forrald fel, és kis lángon főzd 15-20 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd töröld szárazra az üvegeket, és rakd hűvös helyre.
0 Megjegyzések