Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós ecetes karfiol: akár már most elteheted az egész téli adagot

Tartósítás nélkül is sokáig eláll az ecetes karfiol, amiből egy üveg villámgyorsan elfogy.

A főételek mellé kötelező a savanyúság. Ha unod az uborkát, ideje, hogy újíts! Az egészséges karfiolhoz egész évben kedvező áron juthatsz hozzá, és viszonylag macera nélkül savanyíthatod. Ha nem szeretnél tartósítószert használni, rakd vizes dunsztba, és figyelj a tisztaságra! Hagyd, hogy összeérjenek az ízek, így érdemes felbontás előtt legalább három napig pihentetni.

Hozzávalók:

    3 db karfiol
    10 dkg cukor
    2 dl ecet
    2 l víz
    3 db babérlevél
    1 evőkanál só
    1 teáskanál bors
    3 gerezd üvegenként fokhagyma

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő. Alaposan mosd el, csepegtesd le, és rakd a mikróba. Járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, majd rendezd szorosan a sterilizált üvegekbe. Rakj hozzá fokhagymát is. Ha szereted a csípőset, chilit is tehetsz az üvegbe.

A felöntőléhez a vizet öntsd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, az ecetet, a sót, a babérlevelet és a borsot. Forrald fel, majd még forrón öntsd a karfiolokra. Az üvegeket alaposan zárd le. Állítsd egy újságpapírral bélelt tepsibe, öntsd fel vízzel a feléig. Forrald fel, és kis lángon főzd 15-20 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd töröld szárazra az üvegeket, és rakd hűvös helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések