Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós, szaftos oregánós csirkemell: serpenyőben és sütőben is megsütheted

Hogy ne legyen unalmas a csirkemell, legközelebb oregánós, fokhagymás páccal bolondítsd meg!
 
Legyen az ebéd könnyű, mégis laktató? A csirkemell mindig bevethető, ráadásul szinte minden étkezésnél variálhatod egy kicsit. Ha órákon át pácolod, omlósabb lesz a hús, és kisebb eséllyel szárad ki. Ezt az oregánóval ízesített csirkemellet még a diétádba is beillesztheted. Főleg, ha izgalmas zöldségköretet készíthetsz hozzá.

Hozzávalók:

    4 db csirkemell
    4 ág friss oregánó
    8 dkg vaj
    1 gerezd fokhagyma
    bors
    só

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze egy tálban az olvasztott vajat, az oregánó felét, a pépesített fokhagymát és a borsot, majd dörzsöld be vele a húst. Ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át.

Rakd a csirkemelleket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd rá a maradék oregánót is. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha serpenyőben készítenéd, forrósíts olajat, pakold bele a csirkemelleket úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Szórd rá az oregánót, és süsd addig, amíg a hús megpuhul. A végén kicsit meg is piríthatod. Még melegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések