Hogy ne legyen unalmas a csirkemell, legközelebb oregánós, fokhagymás páccal bolondítsd meg!
Legyen az ebéd könnyű, mégis laktató? A csirkemell mindig bevethető, ráadásul szinte minden étkezésnél variálhatod egy kicsit. Ha órákon át pácolod, omlósabb lesz a hús, és kisebb eséllyel szárad ki. Ezt az oregánóval ízesített csirkemellet még a diétádba is beillesztheted. Főleg, ha izgalmas zöldségköretet készíthetsz hozzá.
Legyen az ebéd könnyű, mégis laktató? A csirkemell mindig bevethető, ráadásul szinte minden étkezésnél variálhatod egy kicsit. Ha órákon át pácolod, omlósabb lesz a hús, és kisebb eséllyel szárad ki. Ezt az oregánóval ízesített csirkemellet még a diétádba is beillesztheted. Főleg, ha izgalmas zöldségköretet készíthetsz hozzá.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
4 ág friss oregánó
8 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
bors
só
4 ág friss oregánó
8 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
bors
só
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze egy tálban az olvasztott vajat, az oregánó felét, a pépesített fokhagymát és a borsot, majd dörzsöld be vele a húst. Ha van időd, pihentesd a hűtőben egy-két órán át.
Rakd a csirkemelleket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd rá a maradék oregánót is. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha serpenyőben készítenéd, forrósíts olajat, pakold bele a csirkemelleket úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Szórd rá az oregánót, és süsd addig, amíg a hús megpuhul. A végén kicsit meg is piríthatod. Még melegen tálald.
Rakd a csirkemelleket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd rá a maradék oregánót is. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha serpenyőben készítenéd, forrósíts olajat, pakold bele a csirkemelleket úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Szórd rá az oregánót, és süsd addig, amíg a hús megpuhul. A végén kicsit meg is piríthatod. Még melegen tálald.
0 Megjegyzések