Az aromás céklaleves őszi estékre ideális: laktató, ráadásul minimális kalóriát tartalmaz.
Ha szereted a céklát, de a savanyúságon kívül még nem sok mindent készítettél belőle, ideje újítani! Már csak azért is érdemes rendszeresen használni a konyhában, mert szuper egészséges, tele van értékesebbnél értékesebb vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Levesnek kitűnő alapanyag. Önmagában is isteni, de sűrítheted tejföllel vagy tejszínnel.
Hozzávalók:
4 db cékla
1 db alma
1 fej vöröshagyma
1.5 dl víz
1 kocka leveskocka
0.5 mokkáskanál kömény
só
bors
őrölt szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A céklát és az almát pucold meg, mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A cékla pucolásához érdemes gumikesztyűt használni, ha nem akarod, hogy megfogja a kezedet. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd mehet hozzá a cékla és az alma. Öntsd fel vízzel, morzsold bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel.
Főzd 15 percig, és pépesítsd botmixerrel. Ha nem fogyókúrázol kevés tejszínnel vagy tejföllel még selymesebbé teheted. Petrezselyemzölddel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá tejszínt, krutont, grillezett sajtot, hogy tovább gazdagítsd az élénk színű, ízletes levest.
0 Megjegyzések