A gazdag ízvilágú, puha, édes fehér csokis, almás süti igazán kényezteti az ízlelőbimbókat.
A gyorsan és könnyen összeállítható fehér csokis kevert süti almával még jobb. A gyümölcs nem engedi, hogy a tészta kiszáradjon. Sokkal finomabb lesz a sütemény, ha barna cukorral készíted, és figyelj a vaj minőségére is. Az alapreceptet tovább variálhatod, kifejezetten jót tesz neki, ha roppanós diót is keversz hozzá.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg barna cukor
12 dkg vaj
10 dkg fehér csoki
2 db alma
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Az almát pucold meg, reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, majd szórd meg fahéjjal. A puha vajat két-három perc alatt keverd habosra a cukorral, majd add hozzá tojást és vaníliát. Vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport, és forgasd a vajas masszához. Végül dolgozd hozzá az apróra tördelt csokoládét és az almát.
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd 25-30 percig, majd végezz tűpróbát. Ha a tészta közepébe szúrt fogvájót vagy tűt tisztán húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd a tepsiben kihűlni, és csak tálalás előtt szeleteld fel.
0 Megjegyzések