A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom fehér csokis, almás süti: egyszerű, és minden képzeletedet felülmúlja

A gazdag ízvilágú, puha, édes fehér csokis, almás süti igazán kényezteti az ízlelőbimbókat.
A gyorsan és könnyen összeállítható fehér csokis kevert süti almával még jobb. A gyümölcs nem engedi, hogy a tészta kiszáradjon. Sokkal finomabb lesz a sütemény, ha barna cukorral készíted, és figyelj a vaj minőségére is. Az alapreceptet tovább variálhatod, kifejezetten jót tesz neki, ha roppanós diót is keversz hozzá.  

Hozzávalók:

    25 dkg liszt
    20 dkg barna cukor
    12 dkg vaj
    10 dkg fehér csoki
    2 db alma
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só

Elkészítés:

Az almát pucold meg, reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, majd szórd meg fahéjjal. A puha vajat két-három perc alatt keverd habosra a cukorral, majd add hozzá tojást és vaníliát. Vegyítsd a lisztet, a sót, a sütőport, és forgasd a vajas masszához. Végül dolgozd hozzá az apróra tördelt csokoládét és az almát. 

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd 25-30 percig, majd végezz tűpróbát. Ha a tészta közepébe szúrt fogvájót vagy tűt tisztán húzod ki, vedd ki a sütőből. Hagyd a tepsiben kihűlni, és csak tálalás előtt szeleteld fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések