Hirdessen itt

Könnyű, magas diós piskóta csokival bevonva: egyszerű, mégis ellenállhatatlan

A diós piskótának az egyik legjobb tulajdonsága, hogy töltelék nélkül is ugyanolyan élményt nyújt, mint krémesen. Csokival persze még vonzóbb.
Amilyen egyszerű elkészíteni a piskótát, annyira nagyszerű a végeredmény. Csak néhány dologra kell figyelni. A vizes tészta kevésbé kényes, és szép magasra feljön. Ősszel-télen bolondítsd meg a piskótát darált vagy darabokra vágott dióval. Ha még csokival is bevonod, biztosan az egész család nagy kedvence lesz. Ét- vagy tejcsokis mázzal is finom. Különleges alkalmakra süsd tortaformában, és díszítsd ízlés szerint.

Hozzávalók:

A tésztához
    15 dkg dió
    8 evőkanál liszt
    8 evőkanál cukor
    4 evőkanál víz
    4 db tojás
    0.5 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 mokkáskanál fahéj

A mázhoz
    15 dkg csoki
    olaj

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, majd a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd habosra a cukorral, add hozzá a vizet és a vaníliás cukrot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal és a kis darabokra vágott dióval, majd szép fokozatosan forgasd hozzá a cukros tojássárgához. Ezután dolgozd bele a keményre vert habot.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és öntsd bele a homogén masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 30 percig, majd végezz tűpróbát: szúrj a piskótába egy tűt, ha ragacsos lesz, süsd tovább. Ha nem ragad rá massza, akkor kiveheted a sütőből. 

Amíg a piskóta hűl, készítsd el a csokimázat. Tördeld össze a csokit, rakd egy edénybe, vízgőz felett olvaszd fel pár csepp olajjal. Így tényleg szép fényes lesz. Vond be vele egyenletesen a piskótát, és hagyd megdermedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések