A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szabadnapos mentőtiszt mentette meg egy férfi életét Füzéren

A Borsod megyei Füzéren aktív közösség él, amit nem csak az bizonyít, hogy jó programok vannak a Művházban, hanem az, amit egy férfi életéért tettek ott a helyiek.
A Sátoraljaújhely Mentőállomás egyik mentőtisztje épp szabadnapján a füzéri Művelődési házban volt, amikor a szeme láttára egy 50 év körüli férfi holtan esett össze. Ezt látva a szakember azonnal megkezdte az újraélesztést, míg mások defibrillátorért rohantak, és a mentők akadálymentes érkezését siettek biztosítani. A helyiek olyan példamutatóan reagáltak a váratlan helyzetre, hogy rutinos mentő is meglepődött.

A defibrillátor pillanatok alatt megérkezett, a szívmegállástól számított kilencedik percben az eszméletét is visszanyerte a férfi, akinek emelt szintű ellátását végül a gyorsan kiérkező mentők nyújtották.

"A tankönyvbe illő újraélesztésnek köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek Gratulálunk!" - írja az Országos Mentőszolgálat a posztban.

Országos Mentőszolgálat

LEGYÉL TE IS HŐS Félrenyelés leggyakrabban evés-ivás során, ill. gy... ermekek esetén apró tárgyakkal való játék közben fordulhat elő. A légúti idegentest enyhe vagy súlyos elzáródást okozhat. Kérdezd meg először, hogy „Fuldoklik"? Ha a beteg tud válaszolni, beszélni, akkor ez elzáródás valószínűleg enyhe, ilyenkor elegendő a beteget köhögésre bátorítani, ugyanis a beteg saját köhögése a légúti idegentest kimozdításának leghatékonyabb módja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések