A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendszeresen leitatta az éjjeli őrt, hogy lopni tudjon a telepről

Tavasszal, több alkalommal is leitatta az éjjeli őrt, hogy lophasson a telephelyen lévő gázolajból egy erdőtelki férfi.
A férfi rendszerint borral és dohánnyal ment meglátogatni az ismerősét, így azok elfogyasztása mellett kedélyesen elbeszélgethettek az éjszaka folyamán, még le nem részegedtek. A férfi több éjszakát is eltöltött így a tanyán, annak ellenére, hogy barátjának éppen az lett volna a munkaköri kötelessége, hogy ezt megakadályozza.

Egy idő után a rafinált férfi kitalálta, hogy fogja kihasználni ezt a helyzetet, és hogy fog abból pénzt csinálni. Így miután az egyik alkalommal elaludt az éjjeli őrként dolgozó ismerőse, kiosont és az előre odavitt és előkészített kannákba kilopta a munkagépekből az üzemanyaguk egy részét. A teli töltött kannákat pedig elrejtette a közelben, hogy másnap reggel, miután kipihente a mámoros állapotát onnan elvigye és eladja. Ezt nagyjából ötször megismételte.

Az ilyen módon megszerzett gázolajat, mindig ugyanaz a személy vásárolta meg tőle, aki tisztában volt annak eredetével.

A Hevesi Járási Ügyészség a sértettet lerészegítő elkövetővel szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat, és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra, a korábban felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtására, valamint részleges vagyonelkobzásra is indítványt tett – olvasható az ügyészség honlapján.

A bűncselekményből származó üzemanyagot megvásároló II. rendű vádlottat az ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja, és vele szemben – vagyonelkobzás mellett – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések