Még friss gyümölcsből is elkészítheted a pillekönnyű tésztájú szilvás egyensúlysütit.
Nyugi, nem nagyon kell számolni! Súlyra ugyanannyi cukor, liszt, zsiradék és tojás kerül a tésztába. Zsírtartalmának köszönhetően kevésbé lesz száraz, mint a piskóta, és még másnap is élvezhető. Fahéjjal megbolondított szilvával csodás őszi süti. Langyosan a legfinomabb!
Hozzávalók 16 szelethez:
40 dkg szilva
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A cukrot, a vaníliát és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat. A fehérjéket verd kemény habbá a sóval, és forgasd a masszába. Részletekben tedd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát, majd szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések