Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha egyensúlytészta sok szilvával: ezt el sem tudod rontani

Még friss gyümölcsből is elkészítheted a pillekönnyű tésztájú szilvás egyensúlysütit.
Nyugi, nem nagyon kell számolni! Súlyra ugyanannyi cukor, liszt, zsiradék és tojás kerül a tésztába. Zsírtartalmának köszönhetően kevésbé lesz száraz, mint a piskóta, és még másnap is élvezhető. Fahéjjal megbolondított szilvával csodás őszi süti. Langyosan a legfinomabb!

Hozzávalók 16 szelethez:

    40 dkg szilva
    20 dkg liszt
    20 dkg vaj
    20 dkg cukor
    4 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté.  A cukrot, a vaníliát és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat. A fehérjéket verd kemény habbá a sóval, és forgasd a masszába. Részletekben tedd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát, majd szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések