A csokifelfújt akkor az igazi, ha nem sütöd túl, és a belseje kicsit folyós marad. Körtével még vonzóbb.
Hideg őszi napokon már kifejezetten jólesnek a meleg desszertek. A csokifelfújt, vagy elegánsabban szuflé egyszerűen tökéletes édesség. Nagyon csokis, ráadásul gyümölcsös, és jó gyorsan megsül. Bátran edd kanállal, hisz a belseje folyós! Remekül passzol hozzá a lédús körte.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
5 dkg liszt
4 db tojás
4 db körte
Elkészítés:
A vajat és a kis darabokra tördelt csokit vízgőz felett olvaszd össze. Hagyd kihűlni, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat. A porcukrot vegyítsd a liszttel, és szitáld a csokis masszába. Keverd simára, majd óvatosan dolgozd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kisebb hőálló tálkákat vajazz és lisztezz ki, majd mindegyiket a feléig töltsd meg masszával. A körte szárát lehetőleg ne távolítsd el. Megpucolni sem kell, ha nem csúnya a héja. Állítsd bele a csokis masszába. Tedd a forró sütőbe, és süsd 200 fokon körülbelül 15 percig. Amikor a külseje szilárd, belül pedig még folyós, vedd ki a sütőből, és már lehet is tálalni. A legfinomabb vaníliafagylalttal - vagy -öntettel.
0 Megjegyzések