A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MSZP: a fideszes polgármesterjelöltek vidéken sem mernek vitázni

Az MSZP frakcióvezető-helyettese kifogásolja, hogy nemcsak Budapesten, hanem a vidéki nagyvárosokban sem állnak ki vitára az ellenzékiekkel a kormánypárti polgármesterjelöltek.
Harangozó Tamás csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, Budapesten "Orbán Viktor bábja", Tarlós István főpolgármester hetek óta nem mer kiállni nyilvános vitára Karácsony Gergellyel, ellenzéki kihívójával.

Vidéken is ugyanez a helyzet - tette hozzá.

Szerinte nem annyira meglepő, hiszen főnökük, a miniszterelnök utoljára 13 éve állt ki nyilvános vitára.

Elmondta, a fideszes jelölteknek a vitához nincs bátorságuk, de ahhoz van, hogy a legaljasabb eszközök nyúljanak.

Kifejtette: a kampányban a Fidesz hatósági eszközökkel akadályozza az ellenzéki jelöltek munkáját, "a hazugsággyár magasabb fokozatba kapcsolva ontja magából az álhíreket és a gyűlöletpolitikát", a miniszterelnök és a miniszterek pedig zsarolják és fenyegetik a települések lakosságát, továbbá a kormánypártok rengeteg, ismeretlen eredetű pénzt használnak fel a kampányra.

Harangozó Tamás szerint a választók megérdemlik, hogy tisztességes vitában dönthessék el, kire akarnak szavazni.

Kitért arra, hogy az ellenzék áll a vita elé; Salgótarjánban és Siófokon a fideszes kihívó kezdeményezte a vitát.

Radócz Zoltán (Momentum-DK-LMP-Jobbik-MSZP-Mindenki Magyarországa) szolnoki polgármesterjelölt elmondta, egy hete hívta ki vitára az újrainduló Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert, de megkeresésére nem kapott választ. Úgy értékelte, Szalay Ferenc és minden fideszes városvezető gyáva, és elbújik a Fidesz-logó, a százmilliókkal kitömött kampány mögé és így próbálja félrevezetni a választókat.

Beszámolt arról is, hogy szeptember közepén tett feljelentése nyomán a megyei rendőrkapitányság nyomozást rendelt el jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Felidézte, azért tett feljelentést, mert Szalay Ferenc 4,1 millió forintért eladott egy 76 négyzetméteres önkormányzati lakást Kozák Ferencnek, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjének, aki Farkas Flórián fideszes képviselő legjobb barátja.

Márton Roland (DK-Jobbik-LMP-Mindenki Magyarországa-Momentum-MSZP-Párbeszéd) székesfehérvári polgármesterjelölt arról számolt be, hogy "fideszes plakáterdőbe" borították a százezer lakosú várost. Számításaik szerint piaci áron 176 millió forintért plakátolták ki a megyeszékhelyet - mondta.

Kitért arra, a Fidesz azzal védekezik a 176 millió forint tíz százalékáért jutottak a plakáthelyekhez. Megjegyezte, egy olyan cégtől bérli a Fidesz a plakáthelyeket, amely az elmúlt években "töménytelen mennyiségben" üzletelt az önkormányzattal.

A jelölt szerint ez sérti a választási eljárás esélyegyenlőségét és büntetőjogi felelősségre vonással is jár.

Jeszenszki András (Mindenki Magyarországa-LMP-Függetlenek Egyesülete-Jobbik-MSZP-Párbeszéd-Momentum-DK) nyíregyházi polgármesterjelölt is arról számolt be, hogy az ellenzéki erőknek semmilyen lehetőségük nincs megjelenni a közterületeken.

Elmondta, plakátjaikat leszedték és kiszámlázták azok tárolási díját is, holott nem kaptak felszólítást arra, hogy vegyék le azokat. Hozzátette: arra kérték a városlakókat, hogy magántulajdonú ingatlanjaikon rakják ki az ellenzéki plakátokat.

Volt kérdés arról, hogy sajtóhírek szerint kényszerítés bűntette miatt rendelt el nyomozást a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség alárendeltségében működő Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Harangozó Tamás közölte, már mindent elmondtak az ügyben, Karácsony Gergely és Tóth Csaba (MSZP) egymás mellett állva tették világossá, hogy a felvételnek semmi alapja nincs.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP átkutatta-e irodáit az Országgyűlés irodaházában lehallgató készülékek után, a szocialista frakcióvezető-helyettes azt mondta, nemzetbiztonságilag védett épületről van szó, a házelnöktől kellene megkérdezni, hogyan garantálja a képviselők biztonságát.

Kiállnak László Imre XI. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt mellett - mondta Harangozó Tamás arra a kérdésre, hogy vissza kell-e hívni a polgármesterjelöltet, akit egy nő a sajtóban szexuális zaklatással vádolt meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések