Hirdessen itt

Atlétikai vb - Lengyel óvás Halász ellen, Nowicki is bronzérmes kalapácsvetésben

A lengyel csapat óvást nyújtott be a kalapácsvető Halász Bence ellen a dohai atlétikai világbajnokságon, és ennek eredményeként Wojciech Nowicki is bronzérmes lett a magyar versenyző mellett.
A lengyelek Halász Bence első, 78,18 méteres dobásának érvényességét vitatták, amellyel megszerezte a harmadik helyet, mert szerintük a szombathelyi atléta kilépett a dobókörből. A nemzetközi szövetség (IAAF) közölte: a zsűri újra megnézte a dobást, igazat adott a lengyeleknek, és úgy döntött, hogy az eredetileg negyedik Nowicki is bronzérmes lesz.

Halásztól azonban nem vették el az érmet, mert az indoklás szerint a Dobó SE sportolójának további szereplését befolyásolta az első dobás.

"Ha úgy vesszük, meglepően körültekintően döntött a zsűri, mert ha a döntő közben veszik el Bence dobását, akkor nyilván egészen másképpen versenyez" - nyilatkozott az MTI-nek Kámán Bálint. A magyar szövetség sportszakmai igazgatója jelezte, őket nem hívták meg a tárgyalásra, és még hivatalos értesítést sem kaptak, de lezártnak tekintik az ügyet.

"Bár nem egészen értem Nowickit, mert inkább csöndben kellene maradnia, hiszen neki nem 77 métert kellett volna dobnia" - utalt arra Kámán, hogy az olimpiai bronzérmes idén 81,74 méterrel vezeti a ranglistát.

"Olyanról sem hallottam még, hogy ketten bronzérmet kapnak két különböző eredménnyel" - tette hozzá.

A számot a lengyel Pawel Fajdek nyerte 80,50 méterrel - és lett negyedszer világbajnok -, az olimpiai bronzérmes Nowicki 77,69 méterig jutott.

Halász Bence az első nagy dobása után - mint nyilatkozta is - kockáztatott, próbált még többet kihozni magából, de négyszer rontott, ötödikre pedig 73,76 métert ért el, amivel hetedik lett volna.

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések