Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Morzsás, fahéjas kuglóf, ami kávéval a legfinomabb

Az amerikaiak kifejezetten kávéval fogyasztják a puha, két rétegből álló fahéjas, vaníliás kuglófot.
A fahéjas morzsás sütit sokan amerikai specialitásnak tartják, pedig Észak-Európában is nagyon kedvelt. Különlegessége, hogy két rétegből áll. Az illatos, fahéjas tésztát kell rámorzsolni a vaníliás alapra. Régen kelesztették, de ma már inkább a kevert változatok kerülnek az asztalra. Kuglófformában sütve még elegánsabb. 

Hozzávalók:

A morzsás réteghez
    12 dkg liszt
    10 dkg barna cukor
    10 dkg vaj
    3 evőkanál dió
    2 táskanál fahéj

A tésztához
    22 dkg liszt
    15 dkg cukor
    3 sütőpor sütőpor
    6 dkg vaj
    1.5 dl tej
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a barna cukrot, a diót és a fahéjat. Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze egy villával. Tedd félre, amíg elkészíted a tésztát.

A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Egy közepes edényben dolgozd össze a vajat, a tojást, a tejet és a vaníliát, majd forgasd össze a kétféle elegyet. A tésztát keverd simára, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. A tetejére morzsold a fahéjas keveréket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Amikor beleszúrsz egy fogvájót, és tisztán húzod ki, biztosan átsült. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések