Ha szereted együtt az édeset és a sósat, a húst és a gyümölcsöt, akkor ne hagyd ki a körtével sült csirkét se!
A hétvégi sült csirkét kis változtatással ősziessé teheted. Elég hozzá egy-két gyümölcs és néhány jól megválogatott fűszer. A tepsiben jól megfér még a hús és a körte mellett néhány darab krumpli vagy édesburgonya is. Finom szaftos lesz, amit akár ki is tunkolhatsz. A comb helyett mellből is készítheted.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb
2 db körte
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
2 db fahéj
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd dörzsöld be sóval. Az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a mustárt, a mézet, a borsot, és kend be vele a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pácolást követően rakd át a csirkét zsiradékkal kikent tálba. A körtéket mosd meg, vágd két részre, és tedd a hús mellé. Rakd még hozzá a fokhagymagerezdeket és a fahéjat. Önts a hús alá kevés vizet, és mehet rá a maradék páclé is.
Takard le alufóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 50-60 percig, amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel is!
0 Megjegyzések