Hirdessen itt

Lopással indította kampányát az ellenzék szekszárdi polgármester-jelöltje

Nemhogy a polgármesterséget, de már a polgármester-jelöltséget lopással kezdte Bomba Gábor, legalábbis az ügy károsultja lopásnak tartja a történteket.
Az ellenzék szekszárdi polgármester-jelöltje induláskor lenyúlt magának egy logót – tulajdonképpen ennél őszintébben nem is mutathatta volna meg a kampányban a valódi arcát. Igazán felelősségteljes és tisztességes magatartás, hiszen ki ne bízná olyan emberre a városát, akinek az elsődleges reflexe, hogy ellopja, amire éppen szüksége van?

Bomba júliusban alapította az Éljen Szekszárd! nevű, akkor még civilnek álcázott szervezetét. Pár héttel később kiderült, hogy politikai céllal csinálta az egészet, és csupán azért csábította magához ígéretekkel a civileket, hogy eljátszhassa a népakaratból induló polgármester-jelöltet. 

Az átvert civilek faképnél is hagyták, amint rájöttek, hogy mihez akarták felhasználni őket, ám Bombát ez sem akadályozza meg abban, hogy továbbra is széles körű civil támogatottságot füllentsen maga mögé. 

A módszert látva nem meglepő, hogy mindez a parttalan Orbán-gyűlöletük, valamint kilátástalan ötlethiányuk miatt országosan összefogott ellenzéki pártok helyi bulija, a jelöltet támogatja az MSZP, a Momentum, a DK, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is. 

Feltehetően nem idegen ettől a szokásrendtől az sem, ahogy a kampányát intézi a szekszárdi ellenzéki csapat vezetője. Az Éljen Szekszárd! egyesület jelöltjei, élükön Bomba Gáborral hosszú hetek óta egy olyan logó előtt követelnek és ígérgetnek változást, amelyet egy német cégtől loptak. 

Ez előtt pózolt Bomba Gáborral a 2018-ban a szekszárdi választókerületben indult, azóta független országgyűlési képviselővé nemesült Hadházy Ákos is. Az ellenzéki pózolások háttereként szolgáló bika sziluettet egy indonéz grafikus tervezte, és tőle vásárolta meg korábban a Stockreport.de tőzsdei szakportál részére a lap kiadója.

A TULAJDONOSNAK FOGALMA SE VOLT RÓLA, MIRE HASZNÁLJÁK MÁSHOL A LOGÓT

Ezt a cég ügyvezetőjétől tudtuk meg, miután válaszolt a megkeresésünkre. Daniel Schaad érdeklődésünkre elárulta, hogy a logót kizárólag a Stockreportnak vásárolta meg saját felhasználásra, és a kiadó nem is adott engedélyt a felhasználására másnak, pláne nem politikai célokra.

Ők ezt ellopták

– fogalmazott lakonikus egyszerűséggel Bomba Gáborra és az Éljen Szekszárd! egyesületre utalva az ügyvezető, aki élénk érdeklődést mutatott a jogtalan felhasználás elkövetői iránt.
Természetesen Bomba Gábort is megkerestük az ügyben, megkérdeztük, tudott-e róla, hogy Stockreport.de is használja azt a bikát ábrázoló logót, amellyel ő kampányol, továbbá érdeklődtünk, hogy megvásárolta-e azt az egyesülete. 

Válaszában Bomba arra hivatkozott, hogy erről már minden megjelent a sajtóban, és jogerős végzés elküldését ígérte, amire eddig még nem volt ideje a kampányteendők mellett. Csakhogy ez az ügy még sem a sajtóban, sem a hivatalos szervek előtt nem bukkant fel eddig, tehát Bomba egy másik ügyről beszélt. Az egyértelműség kedvéért elküldtük neki a Stockreport honlapjának címét is, úgyhogy nyilvánvalóan terelni próbál, így kizárható, hogy esetleg ő maga is egy ravasz grafikus jóhiszemű áldozata lenne.

Az egészben az a legkínosabb, hogy egy ilyen logó nagyságrendileg 50 ezer forintba kerül. Az egyébként informatikus Bomba ennek bizonyára a sokszorosát költötte el a kampányra, így egy ilyen értékű lopás elkövetése különösen pitiánernek hat. 

Persze, ha hasonlóan „okosba” oldotta meg a kampány többi elemét is, akkor még többet spórolhatott az ember, aki Szekszárd helyi vállalkozókat támogató, fejlesztő polgármestere akar lenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések