A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zsarolásért és drogkereskedelemért ítélhetik el az MSZP volt óbudai politikusát

A héten folytatódik az MSZP egykori óbudai önkormányzati képviselője, Simonka Csaba büntetőpere a bíróságon. 
A szocialista politikust a nyomozó ügyészek két éve gyanúsították, majd vádolták meg zsarolással, ügyvédi visszaéléssel és kábítószer-kereskedelemmel. Úgy tudjuk, idén akár elsőfokú ítélet is születhet Simonka ügyében, aki, ha a bíróság megállapítja a bűnösségét, súlyos börtönéveket kaphat.  

Október 11-én, pénteken folytatódik Simonka Csaba szocialista politikus pere a II. és III.  Kerületi Bíróságon – tudta meg a PestiSrácok.hu. 

Az MSZP egykori óbudai képviselőjét még 2017. decemberében vette őrizetbe zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elődje, a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A gyanú és a későbbi vád szerint Simonka még 2017 nyarán ügyvédként egy öröklési szerződés ügyében járt el, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. 

Az örökhagyó rövid időn belül bekövetkezett halála után  a szocialista képviselő a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan felét – a valós értéknél alacsonyabb árért (hatmillió forintért) – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az adásvételi szerződést aláírta, ám az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. 
A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor, ám a nyomozó ügyészek 2017. december 15-én házkutatással is egybekötött akciót hajtottak végre a politikus budapesti tartózkodási helyén, ahol ennek során kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

Az ügyészség szerint Simonka Csaba emellett ismerőseinek rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket. Mindezek miatt a vádhatóság tavaly nyáron nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra. 

A párttagságát felfüggesztő, majd tavaly a képviselőségről lemondó MSZP-s politikus több hónapig volt letartóztatásban, de ma már szabadlábon védekezik. A szocialista képviselő az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, melyek gyanúját a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá.

Úgy tudjuk, akár még idén elsőfokú ítélet születhet Simonka perében, ha pedig a képviselőt bűnösnek mondja ki a bíróság, akár hét és fél évet is kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések