A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, mi okozhatta a 7 ember halálát követelő tragédiát az M5-ösön

A sofőrnek csak pillanatai lehettek a korrigálásra, de a szakértő szerint egy 40 tonnás kamiont szinte lehetetlen megfékezni. 
Mi is megírtuk, hogy hétfőn hajnalban halálos autóbaleset történt az M5-ös autópályán Kistelek közelében. A karambolt egy szerb kamion okozta, ami átszakította átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban összeütközött két külföldi autóval.

A két kocsi kigyulladt, a benne utazó hét ember a helyszínen meghalt, köztük két gyerek is.

A kamion sofőrje viszont sértetlenül megúszta a balesetet.

Kiderült, hogy

az egyik kocsiban egy négytagú román család ült, két felnőtt és két gyerek.

A többi utas azonosítása még tart.

Később a rendőrség azt közölte, hogy műszaki hiba okozhatta a tömegkarambolt, részleteket azonban akkor még nem lehetett tudni.

Az RTL Híradó információi szerint

a fékrendszer hibásodhatott meg a kamionban, ettől a szerelvény bal oldali kerekei hirtelen befékeztek, a kamion pedig ettől irányíthatatlanná vált.

Egy vezetéstechnikai szakértő azt nyilatkozta, a sofőröknek ilyen esetben csak pillanatai maradnak a korrigálásra, vagyis igencsak gyorsnak és összeszedettnek kell lenni ahhoz, hogy ki lehessen védeni a balesetet. Egy elszabadult 40 tonnás kamiont viszont szinte lehetetlen megfékezni.

A két kocsi és a kamion kiégését az okozhatta, hogy az ütközéstől felszakadt a kamion üzemanyagtartálya, így több mint 500 liter gázolaj kapott lángra.

A szerb sofőr a balesetet követően hazamehetett. Helyi lapok a román külügyminisztériumra hivatkozva azt írták, a szegedi főkonzulátus munkatársai intézkednek balesetben elhunyt kétgyerekes család hazaszállításáról.

Az RTL Híradó riportja:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések