A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyetlen pillanat alatt veszítette el mindenét az idős házaspár, miután kamion csapódott a házukba

Az idős házaspár háza lakhatatlanná vált. 
A hetvenéves Margit néni és a hetvenkét éves Gyula bácsi élete néhány pillanat alatt változott meg, amikor tegnap hajnalban egy defektes teherautó a házukba csapódott. A Dabason élő házaspár húsz éve él a forgalmas 5-ös út mellett, ahol percenként hajtanak el teherautók és kamionok házuk mellett, de a zajt leszámítva eddig nem volt ez különösebb negatív hatással rájuk.

Tegnap hajnalban azonban Margit néni olyan robajt hallott, amit addig soha: egy 18 tonnás teherautó a közelben kapott defektet, emiatt irányíthatatlanná vált, és a kertjükön átvágva becsapódott a házukba. A csodával határos módon sem a házaspárnak, sem a kamion vezetőjének nem esett baja, de házban komoly károk keletkeztek: a nappali és a konyha közös fala kidőlt, megroggyant a ház szerkezete, és a tető is tönkrement.

Egyetlen pillanat alatt elvesztettünk mindent, amit egy élet munkájával megteremtettünk. Még nem tudom, honnan lesz pénzünk és erőnk lebontani és újraépíteni a házunkat - nyilatkozta a Blikknek Gyula bácsi.

A tönkrement ház mellett beteg macskájuk miatt is aggódik a házaspár, az állat ugyanis a házban tartózkodott a baleset idején, ám azóta nem látták. Kutyájukat, Dagit szintén megviselte az eset, Margit néni elmondása szerint azóta is zavarodottan szaladgál a kertben.

A házaspár egyelőre nem tudja hogyan tovább, lányuk Salzburgban él, ám nem akarnak a terhére lenni. A dabasi önkormányzat azonban a segítségükre sietett: átmenetileg felajánlottak nekik egy önkormányzati lakást, ahová kutyájukat is magukkal vihetik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések