A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyta szenvedni Down-szindrómás testvérét, aki belehalt betegségeibe – eljárást indítanak ellene

A pécsi férfi testvére a vád szerint fekélyes, elfertőződött sebekkel és tüdőgyulladással küzdött. 
A Pécsi Tövényszéken előkészítő ülést tartanak az ügyben, miszerint a férfi gondatlansága miatt hunyt el Down-szindrómás testvére. A vád: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés – írja a bama.hu.

A kromoszóma rendellenességgel született áldozat szülei halála után került testvére gondozásába. Egy pécsi családi házban éltek a hárman, a súlyosan fogyatékos beteg, a vádlott és annak lánya. Mindegyikőjüknek saját szobája volt az épületben. A beteg szobáját azonban nem takarították, és a róla sem gondoskodtak.

2017 novemberében megbetegedett, és emiatt hosszú időre ágyba kényszerült, pelenkát kellett viselnie, mert felállni se tudott. A testvére mégse viselte gondját, nem cserélte a pelenkáját, nem fürdette, nem mozgatta.

A mozgáshiány felfekvést és fekélyt okozott nála, a viszketés és miatt elvakart sebeiben pedig lárvák és nyüvek telepedtek meg.  Decemberben egy tüdőgyulladást is elkapott, de orvost nem hívtak hozzá, így fulladni kezdett pár napon belül. Testvére ekkor volt hajlandó háziorvost hívni hozzá, aki tanácsára mentőt hívtak.

A beteg még kórházba szállításának napján meghalt. A halálát heveny, kétoldali tüdőgyulladás okozta, amihez hozzájárult elhanyagolt állapota miatt kialakult fertőzés is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések