A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lánya szúrta hátba a 70 éves, betegeskedő Margitot

Nehéz elhinni, hogy valaki ilyet tesz az édesanyjával. Miközben egy idős budapesti asszony az életéért küzdött, a lánya okirat-hamisítással kijátszotta a házát. Az unokája leplezte le az átverést.
A Ripost lapjának mesélt megtörten egy, a VIII. kerületben élő, 70 éves nagymama, akit a lánya használt ki. Harcz Istvánné Nyári Margit 11 évig járt az orvosokhoz, majd egy váratlan rosszullét után kiderült, hogy az agyában a hajszálerek egy része összegömbölyödött, amelyek elnyomták a főbb ereket, ami folytonos fejfájással járt.

 „Mivel rengeteg ételre allergiás vagyok, és sok gyógyszert szedek, nem altathattak sokáig. Ezért úgy döntött az orvos, hogy három részletben végzi el az operációmat. A műtét után bent tartottak a kórházban, mert válságos volt az állapotom. Eleinte a lányom minden nap meglátogatott, ám egyszer csak úgy döntött, a saját felelősségére hazavisz, hogy otthon ápoljon. Így is lett, bár én ebből nem sokra emlékszem, mert rossz állapotban voltam, sokat hánytam, részlegesen lebénult a lábam, így sok minden kiesett” – árulta le a Ripostnak az idős hölgy.

Ám később a családja teljesen hátat fordított az idős és beteg hölgynek. Végül a harmadik agyműtéjte előtt, amikor meglátogatta az unokája, véletlenül fény derült a történtekre.

„Éppen lábadoztam a második operációt követően, amikor átjött hozzám az unokám, aki közölte velem: 'Anya nem tudta kivenni a bankból a pénzt, de a lakás papírjai elkészültek!' A kezdeti értetlenségemet döbbenet váltotta fel. Kiderült, hogy a lányom megkísérelte kivenni a pénzemet a bankból, de nem tudta, mert kellett volna hozzá a halotti kivonatom. Majd azzal szembesültem, hogy a lányom adásvételi szerződést készíttetett egy ügyvéddel, amely szerint eladtam neki a lakásomat. Ráadásul a dokumentumon az én aláírásom is szerepelt…” – mondta megtörten az édesanya a lapnak.

A szerződésben az állt, hogy a lánya áron alul megvásárolta tőle a házat, de ez egyáltalán nem volt igaz. Sőt, a történtek után lánya már nem is vette fel neki a telefont, az ügyet pedig azzal magyarázta, hogy az idős nő bizonyára nem emlékszik arra, amikor aláírta a papírokat.

Az asszony az évekig is elhúzódó pereskedés közben arra is rájött miért tehette ezt vele a lánya. Mert míg a fia önálló lett, a lánya kevésbe biztos anyagi helyzetben van, így előre be akarta biztosítani magá, arra az esetre, ha az anyjuk meghalna. A bíróság első fokon az asszony javára döntött, míg másodfokon a lánynak ítélték a házat. Jelenleg az idős asszony a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnökétől kért segítséget: már be is nyújtották a perújítási kérvényt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések