A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szoboszlói kézisről nevezték el a Vasas csarnokát, aki a magyar kézilabdázás Puskás Ference

Mocsai Lajos szerint Sterbinszky Amália a magyar kézilabdázás Puskás Ference.
Múlt szombat délután ünnepélyesen átadták a Vasas kézilabdacsapatának új csarnokát, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokot. A megnyitón a névadó is ott volt.

– Ez volt életem legnehezebb és leghosszabb felkészülési időszaka, egy éve közölte velem Markovits Laci elnök a hírt, hogy rólam fogják elnevezni a csarnokot – mondta meghatottan az avató beszédében Sterbinszky Amália.


– Nagyszerű elődök után, huszonnyolc évesen kaptam edzőként a felkérést a NB I.-es élvonal legnagyszerűbb csapatától – idézte fel Mocsai Lajos. – Nagy kihívásnak számított, hogy a sztárokból álló együttes játékosai azonosulni tudjanak új módszereimmel, a heti tíz edzéssel, az akkor még szokatlannak számító megemelt fizikai terheléssel. Ezek elfogadtatásához szükség volt egy olyan vezéregyéniségre, mint Sterbinszky Amália csapatkapitány, aki motiválni tudta csapattársait, vigasztalni a fáradtságra hivatkozó elégedetlenkedőket. Amália hozzáállása a kézilabdához egyedülálló volt. Humorral, intelligenciával adott energiát társainak, a közönségnek, hogy a döntő pillanatokban a maguk javára tudják fordítani az eredményt. Méltán nevezhetjük őt a magyar kézilabdázás Puskás Ferencének.

A beszédek után mindenki az ünnepelttel akart fotózkodni, az új kézilabdacsarnok névadótáblája előtt. Ám még hátra volt egy fontos ünnepi aktus, de már a teremben. A Vasas–NEKA bajnokin a kezdődobást a hajdúszoboszlói születésű világválogatott, az évszázad kézilabdázója, Sterbinszky Amália végezte el.


A haon.hu nyomán

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések