A következő hetek nagy sztárja lehet az egyszerű és nagyszerű szilvás fordított piskóta.
Ha csak egy egészen kicsit variálsz a jól megszokott piskótán, egy teljesen más sütit kapsz. A lédús szilva sokat dob az egyszerű és habkönnyű tésztán. Ez az édesség szinte elronthatatlan, mégis nagyon különleges. Ha ízlik a szilvás fordított piskóta, próbáld ki más gyümölccsel is!
Hozzávalók 16 szelethez:
12 szilva
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A sziruphoz
1 dl víz
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A sziruphoz
1 dl víz
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A sziruphoz öntsd egy kisebb lábosba a vizet, add hozzá a cukrot és a fahéjat, majd kezdd kis lángon főzni. Időnként kevergesd meg. Amíg felforr, mosd meg a gyümölcsöt, és vágd ketté. Rakd egy vajjal kikent tepsibe úgy, hogy a héja legyen alul. Öntsd le a gyümölcsöt a sziruppal. Tedd a sütőbe, és süsd légkeverésen 170 fokon körülbelül tíz percig.
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. Félig verd fel a fehérjét, majd kanalazd bele a cukrot, és készíts kemény habot. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, majd laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz. Öntsd rá a gyümölcsös alapra, és süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Borítsd egy tálra úgy, hogy a gyümölcsök legyenek felül.
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. Félig verd fel a fehérjét, majd kanalazd bele a cukrot, és készíts kemény habot. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, majd laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz. Öntsd rá a gyümölcsös alapra, és süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Borítsd egy tálra úgy, hogy a gyümölcsök legyenek felül.
0 Megjegyzések