Ha unalmas az uborka vagy a káposzta, vesd be az ecetes szilvát! Most tedd el télire is!
Az
ecetes szilva békebeli savanyúság, mindig sok üveg sorakozott belőle a
nagyi kamrapolcán. Egyáltalán nem okozhat nagy kihívást az elkészítése.
Nem tévedés, a levet kétszer kell felforralni, így kevesebb eséllyel
romlik meg a savanyúság.
Hozzávalók:
2 kg szilva
35 dkg cukor
1 l víz
1 dl ecet
1 kávéskanál só
2 rúd fahéj
szegfűszeg
35 dkg cukor
1 l víz
1 dl ecet
1 kávéskanál só
2 rúd fahéj
szegfűszeg
Elkészítés:
Az ecetes szilvába tökéletesek az egészséges, de keményebb gyümölcsök. Arra figyelj, hogy zöld szilvát ne rakj el. Alaposan mosd meg, majd rendezd sterilizált üvegekbe. Rakhatod jó szorosan egymás mellé a gyümölcsöket.A vizet öntsd egy lábosba, a cukorral, a sóval, az ecettel, a fahéjjal és a szegfűszeggel kezdd főzni. Amikor felforr, mehet a lé a szilvákra, majd hagyd állni 10 percig, utána öntsd vissza a lábosba. Forrald fel még egyszer, és újból oszd el egyenletesen a gyümölcsökön. Jól zárd le fedővel, és tedd plédek közé. Két-három nap múlva mehetnek az üvegek a kamrába.
0 Megjegyzések