Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós ecetes szilva a nagyi receptje szerint: isteni téli savanyúság lehet

Ha unalmas az uborka vagy a káposzta, vesd be az ecetes szilvát! Most tedd el télire is!
Az ecetes szilva békebeli savanyúság, mindig sok üveg sorakozott belőle a nagyi kamrapolcán. Egyáltalán nem okozhat nagy kihívást az elkészítése. Nem tévedés, a levet kétszer kell felforralni, így kevesebb eséllyel romlik meg a savanyúság.

Hozzávalók:

    2 kg szilva
    35 dkg cukor
    1 l víz
    1 dl ecet
    1 kávéskanál só
    2 rúd fahéj
    szegfűszeg

Elkészítés:

Az ecetes szilvába tökéletesek az egészséges, de keményebb gyümölcsök. Arra figyelj, hogy zöld szilvát ne rakj el. Alaposan mosd meg, majd rendezd sterilizált üvegekbe. Rakhatod jó szorosan egymás mellé a gyümölcsöket.

A vizet öntsd egy lábosba, a cukorral, a sóval, az ecettel, a fahéjjal és a szegfűszeggel kezdd főzni. Amikor felforr, mehet a lé a szilvákra, majd hagyd állni 10 percig, utána öntsd vissza a lábosba. Forrald fel még egyszer, és újból oszd el egyenletesen a gyümölcsökön. Jól zárd le fedővel, és tedd plédek közé. Két-három nap múlva mehetnek az üvegek a kamrába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések