Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Régimódi, habos szilvás süti a nagyi konyhájából: a család egyik kedvenc receptje

Most van itt a szezonja! A szilvás süti a roppanós tojáshabtól lesz igazán ellenállhatatlan.
A gyümölcsös sütikkel képtelenség betelni, a habos szilvás süti is nagy kedvenc lesz. Az alapja egy könnyen kezelhető, egyszerű pitetészta. Mindenképpen pihentesd hideg helyen, akkor lesz igazán omlós. Ez a recept generációról generációra öröklődik a családban. 

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához
    30 dkg liszt
    15 dkg vaj
    5 dkg cukor
    3 db tojássárgája
    3 evőkanál hideg víz
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

Töltelékhez
    1 kg szilva
    10 dkg cukor
    5 dkg zsemlemorzsa
    1 teáskanál fahéj

Tetejére
    5 db tojásfehérje
    5 evőkanál cukor
    1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, a cukorral, a vaníliával, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól formázható, sima, fényes tésztát kell kapnod. Gyorsan dolgozz, ne hagyd, hogy a vaj megolvadjon. Csomagold fóliába, majd rakd a hűtőbe fél órára.

A szilvát magozd ki, keverd össze a cukorral és a fahéjjal. Nyújtsd ki, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy a peremére is kerüljön tészta. Rakd ki a szilvával, a tetejére hints zsemlemorzsát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig. Addig a tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral és a citromlével, majd simítsd az elősütött tészta tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 15 percig. Ha a tészta puha, és a hab barnás, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések