A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, illatos, cukkinis-fahéjas kevert süti: csak keverj össze mindent

A cukkinitől fantasztikusan puha, lágy lesz az egyszerű fahéjas kevert, és biztosan nem szárad ki hosszú ideig.
A cukkini annyiféleképpen felhasználható, ám talán arra nem is gondoltál eddig, hogy még sütibe is tökéletes. Bár elsőre talán furcsának tűnhet, de amint megkóstolod, beleszeretsz. Mivel az íze semleges, nem is fogod érezni, különben is a fűszerek dominálnak benne. Jól csomagolható, így tízóraira, kirándulásra is remek választás.

Cukkinis-fahéjas kevert

    40 dkg cukkini
    35 dkg liszt
    25 dkg cukor
    5 dkg dió
    4 db tojás
    2.5 dl olaj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál fahéj
    1 kávéskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Szórd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát, majd mehet hozzá a kinyomkodott, reszelt cukkini. A kis darabokra vágott diót vegyítsd a liszttel, a sütőporral, és forgasd a tojásos elegyhez.

Alaposan keverd össze a masszát, majd egyengesd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe. Süsd meg 170 fokon 30 perc alatt, és teszteld a tésztát tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések