A cukkinitől fantasztikusan puha, lágy lesz az egyszerű fahéjas kevert, és biztosan nem szárad ki hosszú ideig.
A cukkini annyiféleképpen felhasználható, ám talán arra nem is gondoltál eddig, hogy még sütibe is tökéletes. Bár elsőre talán furcsának tűnhet, de amint megkóstolod, beleszeretsz. Mivel az íze semleges, nem is fogod érezni, különben is a fűszerek dominálnak benne. Jól csomagolható, így tízóraira, kirándulásra is remek választás.
Cukkinis-fahéjas kevert
40 dkg cukkini
35 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg dió
4 db tojás
2.5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
35 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg dió
4 db tojás
2.5 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, és reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. Szórd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliát, majd mehet hozzá a kinyomkodott, reszelt cukkini. A kis darabokra vágott diót vegyítsd a liszttel, a sütőporral, és forgasd a tojásos elegyhez.
Alaposan keverd össze a masszát, majd egyengesd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe. Süsd meg 170 fokon 30 perc alatt, és teszteld a tésztát tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
Alaposan keverd össze a masszát, majd egyengesd zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe. Süsd meg 170 fokon 30 perc alatt, és teszteld a tésztát tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések