A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű tésztájú mákos, túrós pite: fokozd az élvezetet almával

Nem tudsz dönteni, hogy almás, túrós vagy mákos pitét süss? Ötvözd mindet!
A mákos, túrós pite ízében és állagában is tökéletes finomság. Érdemes fahéjas almával fokozni az élvezetet. A gyors tészta összeállítása nagyon fontos, mert a vajnak nem szabad megolvadnia, különben nem lesz olyan omlós a tészta. Jobbnál jobb rétegek váltják egymást, egyiket se hagyd ki! Ha marad ki tészta, morzsold a süti tetejére.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojássárga
1 csomag vaníliás cukor

A TÚRÓS TÖLTELÉKHEZ
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor

A MÁKOS TÖLTELÉKHEZ
15 dkg mák
5 evőkanál porcukor
5 dl tej
5 dkg búzadara
1 evőkanál vaj

AZ ALMÁS RÉSZHEZ
5 db alma
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, majd gyúrd össze. A tésztából formázz cipót, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

A töltelékhez a vajat olvaszd fel a tejben, kezdd főzni, rakd hozzá a búzadarát és a porcukorral vegyített mákot. Kevergetve főzd két-három percig, majd tedd félre hűlni. 

A túrót keverd össze a tojással, a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A hűtőből kivett tésztát nyújtsd lisztezett felületen fél centi vastagságúra, és simítsd egy közepes nagyságú tepsibe. Egyengesd rá előbb a mákos, majd a túrós tölteléket. Rakd ki a tetejét almával, szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések