A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, baconös csirkemell: sajttal megszórva az igazi

A paradicsomos-baconös csirkemell gyorsan elkészíthető, ízletes fogás, amely ebédre vagy vacsorára is jó ötlet.
A csirkemellet a lehető legváltozatosabban elkészítheted. Ha újdonságra vágysz, ezt feltétlenül próbáld ki! A sajt, a bacon és a paradicsom feldobja a semleges csirkét, és ezzel a módszerrel nem fog kiszáradni sütés közben. Nagy előnye még, hogy gyorsan, kevesebb mint egy óra alatt az asztalra teheted a remek főfogást.

Hozzávalók:

    4 db csirkemell
    15 dkg sajt
    10 dkg bacon
    3 db paradicsom
    3 evőkanál olívaolaj
    1 db vöröshagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra. Kevés olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát, majd dobd rá a paradicsomot. Süsd addig, amíg kicsit összeesik. A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. Vagdosd be ujjnyi vastag kihagyásokkal, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át teljesen a húst.

Rakd a csirkemelleket egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. A mélyedésekbe tégy bacont, a hús köré pedig paradicsomot. A tetejére szórj reszelt sajtot, locsold meg kevés vízzel, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések