A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós barackos pite mascarponés krémmel: csak morzsold a tetejére a tésztát

Édes, puha tészta, mennyei, krémes töltelék és sok barack. Ugye, milyen jól hangzik? Ezt a pitét süsd meg legközelebb!
A piték bármilyen formában finomak. Ám érdemes mindig új és új receptekkel is kísérletezni. Ennek a sütinek az a különlegessége, hogy a tetejére édes, vastag morzsás réteg kerül. A töltelék pedig egyszerre krémes és gyümölcsös. Ezért a finomságért melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt.

Hozzávalók:

    30 dkg liszt
    20 dkg vaj
    10 dkg cukor
    2 evőkanál tejföl
    1 db tojássárga
    0.5 csomag sütőpor
    1 csipet só

A teöltelékhez
    50 dkg barack
    25 dkg mascarpone
    25 dkg ricotta
    8 dkg cukor
    2 dl tejszín
    1 csomag habfixáló
    0.5 db citrom

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és rakj hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Amikor sima, formázz belőle két gombócot, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Közben készítsd el a tölteléket. A ricottát rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a szobahőmérsékletű mascarponét és a citrom héját. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd a ricottás masszához. Végül tedd hozzá a meghámozott, kimagozott, kisebb darabokra vágott barackot.

Az egyik tésztalapot nyújtsd ki lisztezett felületen, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, majd villával szurkáld meg több helyen, és egyengesd rá a tölteléket. A maradék tésztát pedig morzsold a tetejére. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések