Édes, puha tészta, mennyei, krémes töltelék és sok barack. Ugye, milyen jól hangzik? Ezt a pitét süsd meg legközelebb!
A piték bármilyen formában finomak. Ám érdemes mindig új és új receptekkel is kísérletezni. Ennek a sütinek az a különlegessége, hogy a tetejére édes, vastag morzsás réteg kerül. A töltelék pedig egyszerre krémes és gyümölcsös. Ezért a finomságért melegben is érdemes bekapcsolni a sütőt.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 db tojássárga
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A teöltelékhez
50 dkg barack
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
8 dkg cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
0.5 db citrom
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1 db tojássárga
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A teöltelékhez
50 dkg barack
25 dkg mascarpone
25 dkg ricotta
8 dkg cukor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
0.5 db citrom
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és rakj hozzá annyi tejfölt, hogy jól gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Amikor sima, formázz belőle két gombócot, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Közben készítsd el a tölteléket. A ricottát rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a szobahőmérsékletű mascarponét és a citrom héját. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd a ricottás masszához. Végül tedd hozzá a meghámozott, kimagozott, kisebb darabokra vágott barackot.
Közben készítsd el a tölteléket. A ricottát rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a szobahőmérsékletű mascarponét és a citrom héját. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd a ricottás masszához. Végül tedd hozzá a meghámozott, kimagozott, kisebb darabokra vágott barackot.
Az egyik tésztalapot nyújtsd ki lisztezett felületen, rakd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába, majd villával szurkáld meg több helyen, és egyengesd rá a tölteléket. A maradék tésztát pedig morzsold a tetejére. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt.
0 Megjegyzések