A kolbásszal töltött, sajtos csirkemell is nagy kedvenc lehet. A bacon finom ízt ad a húsnak, és segít, hogy ne száradjon ki sütés közben.
A kolbásszal töltött csirkemellet egy órán belül könnyedén elkészítheted, mégis mindenki elégedett lesz a végeredménnyel. Ezúttal ne panírozd, tekerj köré bacont. Kívülről ropogósra sül, belül finom szaftos, omlós lesz. A kolbász miatt nem nagyon kell fűszerezni sem.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
20 dkg kolbász
20 dkg bacon
10 dkg sajt
só
20 dkg kolbász
20 dkg bacon
10 dkg sajt
só
Elkészítés:
A csirkemelleket öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, ha kell, kicsit klopfold ki, és sózd be. A csirkemellszeleteket fektesd a kiterített baconre. Mindegyikre tegyél kolbászdarabkát, és szórd meg reszelt sajttal. A baconnel együtt tekerd fel a szeleteket.
Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
0 Megjegyzések