Kenyér helyett készíts szendvicsalapot karfiolból, majd töltsd meg minden jóval!
Kenyér nélkül is kreálhatsz fantasztikus szendvicset. Remek alternatíva lehet a karfiollepény, amibe nem kerül liszt. Mivel sütőben sül, nem szívja meg magát olajjal. A karfiollepény ropogós lesz, belül a sajt pedig megolvad. Két szelet közé bármilyen zöldséget tehetsz.
20 dkg mozzarella
8 dkg parmezán
3 gerezd fokhagyma
2 db nagy tojás
1 db paprika
4 evőkanál zabkorpa
só
bors
Formázz tetszőleges nagyságú lepényeket, told sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor kezdenek pirulni, két-két karfiollepény közé tégy mozzarellát, paprikát, és süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt megolvad, kiveheted a sütőből.
Hozzávalók:
1 fej karfiol20 dkg mozzarella
8 dkg parmezán
3 gerezd fokhagyma
2 db nagy tojás
1 db paprika
4 evőkanál zabkorpa
só
bors
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és a fokhagymával együtt rakd egy aprítógépbe. Daráld jó apróra, majd tedd hozzá a zabkorpát, a reszelt sajtot, a villával felvert tojásokat, és fűszerezd sóval, borssal. Jól keverd össze, a lényeg, hogy ne legyen túl lágy a massza.Formázz tetszőleges nagyságú lepényeket, told sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor kezdenek pirulni, két-két karfiollepény közé tégy mozzarellát, paprikát, és süsd össze pár perc alatt. Amikor a sajt megolvad, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések