A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Minden rezdülésünkre figyel majd: a gondolatainkban akar olvasni a Facebook – Óriási pénzt fizettek ezért

Hatalmas összeget költött a Facebook egy neurális interfészeken dolgozó cégre.
A Bloomberg szerint a Facebook 500 millió és egymilliárd dollár közötti összegért vásárolta fel a CTRL-labs startupot. A céget mindössze négy éve alapították. A Facebook előreláthatóan arra tervezi használni a cég technológiáit, hogy virtuális és kiterjesztett valóságos szolgáltatásokat fejlesszenek.

Andrew Boswort, a Facebook AR és VR technológiákért felelős részlegének elnöke legalábbis azt a hírt jelentette be, hogy a CTRL-labs a Facebook Reality Labs részeként működik majd a későbbiekben. A szakember arról is beszélt, hogy mihamarabb szeretnék, ha a technológia a fogyasztói eszközökbe is eljuttatható lenne.

A CTRL-labs legjelentősebb terméke egy olyan, csuklón hordható eszköz, amely képes a gerincvelőből a kéz izmai fele tartó elektromos jeleket befogni. Ez annyit jelent, hogy a készülék felismeri, mit szeretne a használó csinálni a kijelzőn, anélkül, hogy ezért bármit is tenne. Ez a fejlesztés könnyebbé teheti egy messzebb levő, csatlakoztatott eszköz vezérlését akár mozdulatokkal is, vagy – ahogy Bosworth mondta – anélkül. A Facebook álláspontja szerint ez a fejlesztés alapjaiban változtatná meg a felhasználók kommunikációját az eszközeikkel.

A Facebooknak régi, nem titkolt álma a gondolatok útján történő vezérlés: 2017-ben jelentették be a munkálatokat egy olyan interfészről, ami lehetővé tenné, hogy csupán az agyunk használatával gépelni tudjunk. A cél körülbelül 100 szó volt percenként, ami ötször több, mint amennyit ugyanennyi idő alatt egy átlagos ember a telefonján le tud gépelni. Ez azonban nem lenne túl felhasználóbarát műtéteket igénylő agyi elektródák beültetésével. Ennek kiküszöbölésében jelentős segítséget jelenthetnek nekik a CTRL-labs fejlesztései – írta a 24.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések