A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Családi dráma Székesfehérváron: az unoka hívta ki a rendőröket a gyilkos apára, aki az anyósa után magával is végezni akart

Ép ésszel felfoghatatlan dráma zajlott egy székesfehérvári panellakásban. A Budai úton lévő ingatlanban egy mozgáskorlátozott idős hölgy lakott a vejével és az unokájával.
A 67 éves férfi vasárnap hasba szúrta az anyósát, aki belehalt a sérüléseibe. A holttestet az unoka találta meg, de apja kérésére csak jóval később értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A feltételezett elkövető fia könnyek között mondta el, hogy mi vezetett a családi tragédiához. A fiatalember nem győzi hangsúlyozni, hogy ő nem tehet semmiről, de így is mázsás súly nehezedik a lelkére. 
– Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok, de úgy érzem, kötelességem az igazat elmondani – kezdte megtörten László. – Annak idején még az édesanyámmal együtt hárman költöztünk ide, aztán a nagymamám is csatlakozott hozzánk. Anyukám sajnos régebben meghalt, így hárman maradtunk. Attól kezdve én ápoltam a mamát, aki komoly segítségre szorult. Alapvetően jól megvoltunk, csak néha veszekedett egymással a nagyim és az apukám. Ilyenkor apa kiabált, a mama pedig magára zárta az ajtót – idézte fel László, aki szerint mindkettejük idegeit felőrölték az egészségi gondok. – A mama ugye nem tudott mozogni, apunak pedig csak pár hónapja van hátra. Vasárnap apa mondta, hogy menjek el, mert valamit szeretne megbeszélni a mamával, ezért én csavarogtam pár órát a városban – magyarázta László. 

Amikor a fiatalember visszatért, a nagyi szobájának ajtaját zárva találta. Nem akarta zavarni, de estefelé mégis benyitott hozzá, mert órák óta semmi zajt nem hallott kiszűrődni a szobából.
– A látvány borzalmas volt. A mama nem mozdult, a hasán pedig egy nagy szúrásnyom volt. Apa azt mondta nekem, hogy a nagyi megölte magát, de én ne szóljak senkinek, majd másnap reggel mindent megbeszélünk. Aztán reggel apa nagy nehezen bevallotta, hogy ő ölte meg a nagymamámat, és magával is végezni akar. Kérlelt, hogy még ne értesítsem a hatóságokat, csak majd akkor, ha már ő is megölte magát. Én azonban lerohantam a ház elé, hívtam a mentőket és a rendőrséget. Apát elvitték a nyomozók. Sikerült beszélnem vele, de azt mondta, soha nem bocsátja meg nekem, hogy nem hagytam őt is meghalni – temette a kezébe az arcát a fiatalember, akinek teljesen egyedül kell megküzdenie a borzalmakkal.

A 67 éves férfi ellen eljárás indult, tettéért 2–8 évet kaphat. 

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések