Most még friss szilvával is elkészítheted a puha, omlós, csokis sütit. Őzgerinc- vagy kenyérformában még mutatósabb.
A gazdag ízvilágú, csokis-szilvás süti alapja egy egyszerűen összedobható kevert tészta. A kakaóhoz szórj étcsokit és diót, hogy még ellenállhatatlanabb legyen. Addig süsd meg, amíg kapsz szilvát, igaz, télen aszalt gyümölccsel is készítheted. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy önteteket is.
Hozzávalók:
20 dkg szilva
30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
2.5 dl tej
5 dkg darált dió
5 dkg dióbél
30 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg étcsoki
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
2.5 dl tej
5 dkg darált dió
5 dkg dióbél
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverd habosra a cukorral és a vajjal. Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, rakd hozzá az apróra vágott csokit és a darált diót. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd keverd simára. Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy tepsibe. A tetejére rakj szilvát és diót. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45 perc alatt.
Ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e a belseje. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütit. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.
0 Megjegyzések