Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi, csokis-szilvás süti, ami szép magasra feljön, és az íze is csodás

Most még friss szilvával is elkészítheted a puha, omlós, csokis sütit. Őzgerinc- vagy kenyérformában még mutatósabb.
A gazdag ízvilágú, csokis-szilvás süti alapja egy egyszerűen összedobható kevert tészta. A kakaóhoz szórj étcsokit és diót, hogy még ellenállhatatlanabb legyen. Addig süsd meg, amíg kapsz szilvát, igaz, télen aszalt gyümölccsel is készítheted. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy önteteket is.

Hozzávalók:

    20 dkg szilva
    30 dkg liszt
    20 dkg cukor
    2 db tojás
    5 dkg étcsoki
    2 evőkanál kakaópor
    1 teáskanál sütőpor
    5 dkg vaj
    2.5 dl tej
    5 dkg darált dió
    5 dkg dióbél

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverd habosra a cukorral és a vajjal. Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, rakd hozzá az apróra vágott csokit és a darált diót. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd keverd simára. Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy tepsibe. A tetejére rakj szilvát és diót. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45 perc alatt.

Ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e a belseje. Szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütit. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések