Csak egy kis változtatás: a süti a tejföltől még finomabb lesz. A szilva pedig tökéletes bele.
Ez a tészta kicsit más, mint a hagyományos piskóta, kevesebb tojás kell bele, viszont tejföl is kerül a sütibe. Így a süti pillekönnyű, és nem olyan kényes, mint a klasszikus piskóta. Bármilyen gyümölccsel isteni, szezonban a szilva remek választás a tésztába. Jól illik még hozzá a fagyi vagy a vaníliasodó.
Hozzávalók 16 szelethez:
35 dkg szilva
30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
30 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, a kétféle cukorral és a vajjal keverd jó habosra. Add hozzá a tejfölt, és részletekben dolgozd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 30-35 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből! Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogpiszkálót. Ha nem lesz ragacsos, elkészült. Amennyiben túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Tálalás előtt szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 30-35 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből! Szúrj a sütibe egy tűt vagy fogpiszkálót. Ha nem lesz ragacsos, elkészült. Amennyiben túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Tálalás előtt szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések