Könnyű ebéd, amitől mégis jóllaksz! Az omlós, fűszeres csirkefalatokat kínáld salátával!
A fűszeres csirkefalatokkal grillpartikon biztos a siker. Ha a száraz, semleges mellet pácolod, sütés közben sem szárad ki. A húst gyorsan átjárják az ízek, így elég egy-két órát a fűszeres keverékben hagyni. Ha elöl a grillsütő, feltétlenül azon süsd meg a csirkemellet! Kínálj hozzá joghurtos, fokhagymás mártogatóst!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg filézett csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított bazsalikom
1 mokkáskanál bors
só
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított bazsalikom
1 mokkáskanál bors
só
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Az olívaolajat keverd össze a kétféle apróra vágott hagymával, borssal és bazsalikommal, majd kend be a keverékkel a hússzeleteket. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
Pihentetést követően a csirkemellet csepegtesd le, és sózd be. A grillrácsot kend be olajjal, és rakd rá a hússzeleteket. Forgatva süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Teheted tepsibe, sőt a csirkefalatok olajban is gyorsan elkészülnek.
Pihentetést követően a csirkemellet csepegtesd le, és sózd be. A grillrácsot kend be olajjal, és rakd rá a hússzeleteket. Forgatva süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Teheted tepsibe, sőt a csirkefalatok olajban is gyorsan elkészülnek.
0 Megjegyzések