A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, sült csirkefalatok: sütőben vagy grillen is elkészítheted

Könnyű ebéd, amitől mégis jóllaksz! Az omlós, fűszeres csirkefalatokat kínáld salátával!
A fűszeres csirkefalatokkal grillpartikon biztos a siker. Ha a száraz, semleges mellet pácolod, sütés közben sem szárad ki. A húst gyorsan átjárják az ízek, így elég egy-két órát a fűszeres keverékben hagyni. Ha elöl a grillsütő, feltétlenül azon süsd meg a csirkemellet! Kínálj hozzá joghurtos, fokhagymás mártogatóst!

Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg filézett csirkemell
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál aprított bazsalikom
    1 mokkáskanál bors
    só

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Az olívaolajat keverd össze a kétféle apróra vágott hagymával, borssal és bazsalikommal, majd kend be a keverékkel a hússzeleteket. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.

Pihentetést követően a csirkemellet csepegtesd le, és sózd be. A grillrácsot kend be olajjal, és rakd rá a hússzeleteket. Forgatva süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Teheted tepsibe, sőt a csirkefalatok olajban is gyorsan elkészülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések