A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres erdélyi miccs, ami grillen sütve a legfinomabb: olyan egyszerű, mint a fasírt

A miccs Erdélyben az egyik legnépszerűbb streetfood, de grillpartik sztárja is lehet.
A fűszeres, apró kolbász, a miccs igazi erdélyi specialitás, amit gyakran háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készítenek. Igaz, utóbbit akár el is hagyhatod. A lényeg, hogy zsíros húst vásárolj. Hasonlóan készül, mint nálunk a fasírt, a fűszerek közül leginkább a fokhagyma dominál benne. A húst sütőben, grillen és olajban is megsütheted, majd mustárral kínáld. 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál víz
3 teáskanál borsikafű
2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál bors

Elkészítés:

A kétféle húst legalább kétszer daráld le, vagy kérd meg erre a hentest. Rakd egy tálba, add hozzá az olívaolajat, a vizet, majd fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával, borsika- és kakukkfűvel. Nedves kézzel keverd össze, majd amikor összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára. Még jobb, ha egy egész napon át pihenteted.

Ezt követően nedves kézzel formázz a húsos masszából azonos nagyságú kolbászokat. Grillen vagy serpenyőben, olajban süsd oldalanként körülbelül hét-hét percig. Sütőben körülbelül 15-20 perc alatt készül el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések