A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almaecet pattanásra, leégésre - 5 házi szépség tipp almaecettel

Nagyon olcsó, teljesen természetes, és rengeteg mindenre jó - az almaecet aranyat ér, ha a szépségápolásról van szó.
Mutatjuk, hogy mire használhatod ezt az igazi adu ászt a napi rutinodban.

Pattanások elleni fegyver

Az almaecet segít fertőtleníteni a bőrt, egyensúlyba hozni a pH-szintet, és a zsíros bőrt is mattítja - de arra nagyon figyelj, hogy ne közvetlenül kend az arcodra, mert úgy nagyon erős. 1:4 arányban vízzel hígítsd fel az ecetet, és vattakoronggal töröld végig vele az arcodat.

Lábszagra tökéletes

Ha ismersz valakit, aki sokat küzd azzal, hogy ebben a melegben könnyen bebüdösödik a lábfeje, esetleg te magad próbálod ki már a sokadik megoldást a problémára, akkor eljött az almaecet ideje. Bár ennek magának sincsen túl jó illata, ha heti egyszer-kétszer beáztatod a lábadat hígított almaecetbe, csodát művelhet.

A gombával és a szemölcsökkel is megküzd, ezért ha gyanítod, hogy valami hasonló van a lábadon, próbáld ki a házi módszert, veszíteni biztosan nem fogsz vele.

Egészségessé és ragyogóvá teszi a hajadat

Ha mostanában úgy érzed, bőven elég szérumot és balzsamot és ápolót tettél a hajadra, és nem szeretnéd ezt még tetézni azzal, hogy egy fényesítő szert is rákensz, az almaecet lesz a legjobb választás. Ez ugyanis teljesen természetes, és még segít is megszabadítani a hajadat a rajta maradt, felesleges vegyszerektől.

Helyreállítja a haj pH-értékét, és stimulálja a fejbőrödet, amitől fényesebb és élettel telibb lesz a hajad.

1:5 arányban keverd vízzel, és samponozás után öblítsd le vele a hajadat, majd hagyd rajta tíz percig, és csak ezután mosd le.

Leégés ellen kiváló

Ha nyaraláson megfogott a nap, vagy csak a kertben voltál túl sokat fényvédő nélkül, az almaecettel enyhítheted a napégés fájdalmait. A benne található arginin és glutamin nagyon szépen felgyorsítja a bőröd természetes gyógyulási folyamatát, és hozzájárul, hogy kevesebb ideig szenvedj a pirosodástól és a fájdalomtól.

Tisztítsd vele a sminkecseteidet!

Az almaecet antibakteriális tulajdonságai tökéletes eszközzé teszik a sminkecseteid tisztítására, amit legtöbben amúgy sem teszünk meg elégszer, legalább is biztosan nem annyiszor, ahányszor kellene. Keverd meleg vízzel és citromlével, így nem is lesz olyan rossz ecetszaguk, ha végeztél a tisztogatással- írja a Bien.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések