Friss, zöldséges, és nagyon finom: az egyedényes csirke jó ötlet, ha csak kevés időd van a főzésre.
Az egyedényes tészták után ideje, hogy kipróbáld az egyedényes csirkét! Érdemes a húst legalább fél órát pácolni, hogy omlósabb és ízletesebb legyen. Zöldségekkel még laktatóbb és finomabb. A fogás nagy előnye, hogy 20 perc alatt elkészül, és kevés a mosogatnivaló utána.
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
25 dkg gomba
2 db paprika
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
25 dkg gomba
2 db paprika
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A gombát pucold meg, a paprika szárát távolítsd el, és karikázd fel. A zúzott fokhagymát keverd össze olívaolajjal, sóval, borssal, majd kend be vele a csirkemellet. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a csirkét, süsd kevergetve öt percig, majd mehet hozzá a gomba és a paprika is. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára a húst és a zöldségeket. Ha szükséges, dobj még hozzá sót vagy borsot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha még izgalmasabbá tennéd, reszelhetsz rá gyömbért is.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a csirkét, süsd kevergetve öt percig, majd mehet hozzá a gomba és a paprika is. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára a húst és a zöldségeket. Ha szükséges, dobj még hozzá sót vagy borsot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha még izgalmasabbá tennéd, reszelhetsz rá gyömbért is.
0 Megjegyzések