A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyedényes fűszeres, zöldséges csirke: szétomlik a hús a szádban

Friss, zöldséges, és nagyon finom: az egyedényes csirke jó ötlet, ha csak kevés időd van a főzésre.
Az egyedényes tészták után ideje, hogy kipróbáld az egyedényes csirkét! Érdemes a húst legalább fél órát pácolni, hogy omlósabb és ízletesebb legyen. Zöldségekkel még laktatóbb és finomabb. A fogás nagy előnye, hogy 20 perc alatt elkészül, és kevés a mosogatnivaló utána.

Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé
    25 dkg gomba
    2 db paprika
    3 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál olívaolaj
    1 db vöröshagyma
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A gombát pucold meg, a paprika szárát távolítsd el, és karikázd fel. A zúzott fokhagymát keverd össze olívaolajjal, sóval, borssal, majd kend be vele a csirkemellet. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a csirkét, süsd kevergetve öt percig, majd mehet hozzá a gomba és a paprika is. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára a húst és a zöldségeket. Ha szükséges, dobj még hozzá sót vagy borsot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Ha még izgalmasabbá tennéd, reszelhetsz rá gyömbért is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések