A rizs még laktatóbbá, a feta és a fűszerek pedig finomabbá teszik az olaszok tojáslepényét, a frittatát.
Ráérős napokon a reggelinek is add meg a módját! A tojás bármilyen formában kitűnő napindító, a színes frittata pedig kifejezetten jó választás. Hagyományosan sok zöldséggel és sajttal készül. Számos változata közül talán a rizses a legkiadósabb. A tojáslepény maradékmentésre is tökéletes.
Hozzávalók 4 személyre:
7 db tojás
15 dkg rizs
10 dkg feta sajt
1 dl tejszín
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A rizst sós vízben főzd puhára 15-18 perc alatt. A vöröshagymát pucold meg, majd a paprikával és a cukkinivel együtt vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, rakd bele a zöldségeket, és párold öt-hét percig. Keverd hozzá a megfőtt rizst és a kis darabokra vágott feta sajtot.
A tojást verd fel villával, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Rakd egy tűzálló tálba a rizses, zöldséges keveréket, majd borítsd rá a tojást. Süsd 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tojáslepény teteje. Várj pár percig, és tálalhatod is.
Hozzávalók 4 személyre:
7 db tojás
15 dkg rizs
10 dkg feta sajt
1 dl tejszín
1 db kaliforniai paprika
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A rizst sós vízben főzd puhára 15-18 perc alatt. A vöröshagymát pucold meg, majd a paprikával és a cukkinivel együtt vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, rakd bele a zöldségeket, és párold öt-hét percig. Keverd hozzá a megfőtt rizst és a kis darabokra vágott feta sajtot.
A tojást verd fel villával, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Rakd egy tűzálló tálba a rizses, zöldséges keveréket, majd borítsd rá a tojást. Süsd 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tojáslepény teteje. Várj pár percig, és tálalhatod is.
0 Megjegyzések