Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés diós, meggyes palacsinta: a tészta pillekönnyű, és nem ragad le

Ne mindig ugyanazzal töltsd meg a palacsintákat! A diós, meggyes változatért mindenki odalesz.
Ezt a palacsintát vétek lenne kihagyni! Meggyel, dióval feldobva mennyei. Elkészíteni is egyszerű, hisz nem kell sokat méricskélned. Ha olajat is teszel a tésztájába, csak az első palacsintánál kell kikenni a sütőt. Kínálhatod tartalmasabb leves mellé ebédre, kitűnő vacsorára, és desszertnek is tökéletes. Ha igazán kitennél magadért, kínáld vaníliás öntettel!

Hozzávalók:

2 bögre liszt
1.5 bögre tej
1 bögre szénsavas ásványvíz
0.25 bögre olaj
1 evőkanál cukor

A TÖLTELÉKHEZ
30 dkg meggy
4 evőkanál víz
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a sóval, majd add hozzá a lisztet. A tejet és a szénsavas vizet fokozatosan adagold a masszához, és keverd csomómentesre. Ha teheted, pihentesd pár percig, majd öntsd hozzá az olajat is.

Egy serpenyőt kenj ki zsiradékkal, és süsd ki egyesével a palacsintákat. 
 
 A szószhoz a meggyet rakd egy lábosba, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat. Keverd hozzá a keményítőt, és főzd sűrűre. Töltsd meg a palacsintákat a meggyes keverékkel, szórd meg diódarabokkal, és tekerd fel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések